Docent

Sandra heeft veel ervaring als docent, zowel individueel als met groepen. Ze heeft acht jaar muziektheater-lessen gegeven bij het Kunstbedrijf Arnhem (waar ze ook coördinator Muziektheater was), en met die groepen verschillende voorstellingen gemaakt. Ze heeft vier jaar voor de klas gestaan als muziekdocent op het Stedelijk Gymnasium Arnhem. Tijdens haar accordeon-studie gaf ze ook accordeon-les. Ze heeft koren gedirigeerd en stemvoring-cursussen gegeven.

Daarnaast heeft ze een aantal jaar gewerkt als voorstellingsleider en regie-assistent bij verschillende professionele operaproducties en muziektheaterproducties. Zodoende kent ze het vak vanuit alle kanten.

Sinds 2006 geeft ze zanglessen in in 2011 richtte ze Zangschool Arnhem op. Ze geeft daar zanglessen aan zowel kinderen, jongeren als volwassenen. Van absoluut beginnend tot vergevorderd. Er wordt tijdens de lessen gewerkt aan het verkrijgen van een goede en gezonde (klassieke) zangtechniek, waarmee de leerling zelf ook verder kan. Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan interpretatie en podiumpresentatie. Regelmatig worden er leerlingenpresentaties, werkmiddagen en grotere producties georganiseerd om de leerlingen zoveel mogelijk podium-ervaring en repertoirekennis op te laten doen. Er wordt dan altijd samengewerkt met professionele pianisten. Sinds 2013 werkt Sandra binnen Zangschool Arnhem samen met Vera Westera. Vera is gespecialiseerd in pop/jazz, en dit is een mooie aanvulling op de specialisaties van Sandra. Daarnaast werkt Sandra binnen Zangschool Arnhem samen met de correpetitor Heleen Vegter.

Voor meer informatie: www.zangschoolarnhem.nl

© Sandra Van vliet 2013